Best Picture Collection
Produktions år: 1949
Instruktør:
Bedømmelse: 15 Śr(Film)
UPC [Lokal]: 5-050582-197655
Spille tid: 6:14 (374 Min.)
Kassette: Slip Case
Format: PAL, [Color status unset], 1.33:1, Full Frame
DVD Format: Enkelt side, Enkelt siddet
Udgivet:
Samlings type: Ejet
Status: Tilgængelig
Købs dato: 23/March, 2006
Købs pris: Skjult
Anmeldelse (film): 0 / 10
Anmeldelse (video): 0 / 10
Oversigt
Alle kongens mænd:

Alle kongen's mænd, der er baseret på Robert Penn Warrens Pullitzer-vindende novelle af samme navn, er en alvorlig og realistisk beskrivelse af magtmisbrug og korrupte autoriteter. Novellen blev i 1949 overført til filmlærredet af produceren Robert Rossen, der selv skrev manuskriptet og instruerede. Historien er inspireret af sydstaternes store mand, Huey Pierce Longs, storhed og fald, den berygtede "Kingfisher", der var Louisianas guvernør og for en periode senator.
Alle kongen's mænd står den dag i dag som en af de definitive politiske film, spækket med enestående skuespilpræstationer. Filmen har vundet 2 Oscars for bl.a. bedste film.

Herfra til evigheden:

I denne skelsættende film kolliderer lidenskab og tragedie på en militærbase, mens den skæbnesvangre dag i 1941 nærmer sig. Menig Prewitt (Montgomery Clift) er en soldat og tidligere bokser, der bliver manipuleret af sine ligemænd og overordnede. Hans ven Maggio (Frank Sinatra) prøver at hjælpe ham, men han kæmper med sine egne problemer. Sergent Warden (Burt Lancaster) og Karen Holmes (Deborah Kerr) spiller et farligt spil som elskende i en utilladelig kærlighedsaffære. Hvert af disse liv vil blive forandret for altid da deres skæbner kulminerer under det japanske angreb på Pearl Harbor.
Filmen vandt 8 Oscars, bl.a. for bedste film.

Broen over floden Kwai:

Mens britiske krigsfanger bliver tvunget til at bygge en vigtig jernbanebro i det japansk besatte Burma, har en gruppe af allierede commandosoldater fået til opgave at sprænge den i David Leans episke krigsdrama.
Broen over floden Kwai er en fantastisk filmproduktion, der greb sit publikum om hjertet og vandt 7 Oscars, deriblandt for Bedste Film, Bedste Mandlige Skuespiller (Alec Guinness) og Bedste Instruktør. Selv filmens kendinsgsmelodi, en gammel fløjtemelodi fra 1. Verdenskrig, "Colonel Bogey Marchen", blev et kæmpehit verden over. Broen over floden Kwai står stadigvæk den dag i dag som en af de største filmoplevelser nogensinde.
DVD Covere
Best Picture Collection
Best Picture Collection
Andet
 • Profil bidrager
 • Invelos Profil links
 • US IMDb
 • Wikipedia
Generere
Drama
Studier
Produktions studier:
 • Columbia Pictures
Lyd format
 
Undertekster
Dansk
Ekstra
 
Skuespillere